The happy whale är ett svenskt företag som säljer veganska ljus och doftpinnar. Inspiratören bakom THW är Maggie Bergius som även driver vegomatbloggen Maggies Skafferi. När Maggie själv blev vegan 2017 hade hon svårt att hitta just veganska ljus då merparten av ljusen på marknaden innehåller antingen stearin (animaliskt) eller paraffin (råolja). Så hon bestämde sig för att ta saken i egna händer och producera ljus som är både veganska och miljövänliga. 

Alla ljus är handgjorda och därför kan vissa oegentligheter uppstå vilket ger ljusen en personlig prägel. Doftljusen med budskap är gjorda av sojavax som är 100% biologiskt nedbrytbart och lokalt producerade på Värmdö. 

Blockljusen, kronljusen och värmeljusen är tillverkade av certifierat palmvax och de produceras i en liten fabrik på Malaysia där vaxet kommer från närliggande plantager. Alla ingredienser i ljusen är spårbara hela vägen från plantagen, och ingenting har växt på skövlad regnskogsmark. 

Produkterna är allergitestade (inte på djur såklart) och doftoljorna är fria från ftalater, överensstämmer med EU-lagstiftningen och är IFRA-certifierade.

Du kan köpa hennes ljus HÄR!