Svenska - veochfasa.se


Veganskt, hållbart och etiskt mode

Modeindustrin är en av världens största och smutsigaste industrier. Under årtionden har vi i västvärlden konsumerat kläder och skor som om de hade ett bäst före-datum. Hela 90 % av våra kläder tillverkas i Asien och ofta får textilarbetarna så lite i lön att det inte går att leva på. Jorden tar stryk, tillsammans med de slavavlönade människorna i fjärran länder, på grund av vårt slit-och-släng system. 

Något måste göras och vi vill vara en del av den förändringen!


Be the change! 

Hos oss hittar du uppkäftiga kläder i hållbara material, miljövänligt producerade väskor, unika accessoarer i återvunnet material och mycket mer. Vi strävar efter att alltid erbjuda högkvalitativa och hållbara produkter samt ha transparenta och etiska leverantörsled.

Våra produkter är i första hand  veganska och etiskt producerade, men vi vill även minimera kemikalieutsläpp och har ett genomgående cirkulärt tänk för att ha så lite negativ påverkan på klimatet som möjligt. Alla märken vi jobbar med har ett hållbart och etiskt tänk i sin produktion, vare sig det är ekologisk bomull, tryck fria från ftalater eller har all sin produktion i Europa. Du kan läsa mer om dem här


Mode med attityd

Förutom vår grund i veganismen och att alltid sträva efter att erbjuda hållbara val så vågar vi dessutom sticka ut hakan lite extra med våra svarta kläder, hårda musik och förkärleken till det obskyra. Våra produkter är kaxiga och du kan bära dem med stolthet. För djuren, för planeten och alla som bor här. 


Teamet bakom Ve & fasa

Ve & fasa drivs av två eldsjälar, Anna och Amanda. Vi kommer från olika bakgrunder och olika delar av landet men möts i vår kärlek för musik, vår syn på jämställdhet, att inte ta någon obefogad skit och framförallt vår passion för alla varelser lika värde. Du kan läsa mer om oss här


Hitta till oss 

Vår butik ligger på Duvnäsgatan 16 (Södermalm) i Stockholm. Du är alltid välkommen att hälsa på, ta en kaffe eller testa våra senaste produkter. Vi har öppet på fredagar mellan kl 13-18, så det är bara att kika förbi. Är du i Stockholm på besök och inte har möjlighet dessa timmar - hör av dig på info@veochfasa.se så försöker vi lösa det.