NYHET! Bluebeard

  • 249 kr

I lager.

DARK TALES

"Bluebeard" är en fransk folksaga, den mest kända överlevande versionen som skrevs av Charles Perrault 1697. Sagan förtäljer en mäktig adelsman med ett blått skägg som har gift sig flera gånger med vackra kvinnor som sedan mystiskt försvunnit. Byarna runt hans domän var livrädda tills han gifte om sig igen. En dag vågade hans nya fru öppna det enda förbjudna rummet på slottet och där hittade hon liken från alla hans tidigare gemål.

Men alla sägen har en historia, och Bluebeard är baserad på baron Gilles de Rais (1405-1440), en fransk marskalk och följeslagare till Jeanne d'Arc. Trots hans militära triumfer och att han var beundrad av folket, så var han också en seriemördare, spelare, satanist, alkemist och trollkarl. Hans mord säga vara ritualer och gick mycket längre än vad som föreställs i en romantiserad berättelse om blåskägg.


Bluebeard är en handgjord, vegansk doftolja tillverkad av naturliga ingredienser med druvkärneolja som bas. Den kommer i en silverfärgad cylinderbehållare med en roll-on applikator för enkel användning. 

• Toppnoter: blodapelsin

• Mittnoter: orrisrot

• Basnoter: sandelträ, agarträ, djävulsträ


Bathory

209 kr

Dryad

229 kr