Bloom & Bane parfymolja

  • 399 kr

I lager
Dela

ELVVIUM BOTANIC 

En jordig och dovt blommig doft som gräver i en svunnen tids trädgård med alla dess dofter; vissna löv, fuktiga blommor och rötter blandat med citrus som ger en spännande blandning för retroälskare.


Toppnoter: Grapefrukt, Vervain och Myrtle

Mittnoter: Blå kamomill, Neroli och Patchouli

Basnoter: Ingefära, Labdanum och Tobak


Bloom & Bane är en handgjord parfymolja som kommer i en 10 ml roll-on flaska i bärnstensfärgat glas. Rulla försiktigt en eller två gånger på dina pulspunkter och i nacken, återapplicera vid behov. 

Oljebaserade parfymer kan byggas upp för mer eller mindre effekt, naturligt har de mindre sillage (doftspår) än alkoholbaserade parfymer och aerosoler vilket ger en mer intim doftidentitet. Bra att veta är även att naturliga dofter fungerar individuellt på olika bärare.


INGREDIENSER

Absolutes, Eteriska oljor, Växtextrakt, Rosa damscena infuserad Simmondsia chinensis (Jojoba)olja, Naticide (Parfum), Kapryl/Kaprin triglycerid (Fraktionerad kokosnötolja), Tokoferol (VitaminE)


Elvvium Botanic skapar parfymoljor med en blandning av material som huvudsakligen är av naturlig härkomst som absolut, oljeutdrag, eteriska oljor, isolat, och växtextrakt. Basen består av nedbruten doftlös kokosolja som i vissa fall är blandad med Jojobaolja och samtliga parfymer har ca 30%+ utspädning/material i bas. Ibland använder de syntetiska alternativ istället för animaliska, som till exempel Mysk och Ambergris. De kan även användas som doftförstärkare. Alla parfymoljor har naturliga ingredienser som grund och hjärta - där natur, narrativ och mörkare noter står i centrum. Alla dofter är unisex.


MER INFORMATION

Alla produkter från Elvvium Botanic är handgjorda i London, Storbritannien och är veganska och nötfria. Ingredienserna är etiskt och omsorgsfullt framtagna och är inte testade på djur. Fotograf till alla produktbilder är Calle Elf. 


Om du har allergier, tar medicin eller lider av långvariga medicinska problem ska du kontakta din läkare innan du använder eller konsumerar produkter som innehåller eteriska oljor eller terapeutiska örter. Produkterna som säljs av Elvvium Botanic har inte för avsikt att bota, behandla eller förebygga någon sjukdom och ersätter inte professionell medicinsk vård och rådgivning. Rådfråga alltid din barnmorska eller läkare om du är gravid innan du använder eller konsumerar produkter som innehåller eteriska oljor eller terapeutiska örter.