OM OSS

På en snårig stig i den mörka Skandinaviska skogen kan du hitta inspirationen till mycket i vårt sortiment. Knotigt och spretigt, med det morbida och besynnerliga ständigt närvarande, vill vi erbjuda kläder och accessoarer för dig som dras till det okända.

Ve & fasa drivs av oss, Anna och Amanda, och skapades ur passionen för det obskyra och tron på jämställdhet. Utöver veganismen delar vi intresset för makaber konst och udda föremål. Anna är konstvetare i grunden och står för det kreativa arbetet. Amanda har läst både beteendevetenskap och hållbarhetsstudier på universitetet. Hon sköter det administrativa och är Ve & fasas egen idéspruta.


  

 

Modeindustrin är en av världens största och smutsigaste industrier, textilarbetarna lever på slavlöner och jorden tar stryk. Därför strävar vi efter att driva Ve & fasa på ett sätt som inte går ut på att ryggradslöst utnyttja människor och som fortsätter att förpesta vår planet. Ord som ”etisk produktion”, ”hållbara material” och ”återanvändning” sätter därför grunden för vårt utbud. 

Vårt eget sortiment är stadigt förankrat i vår värdegrund och visionen är en plattform som obehindrat rör sig mellan skapande och mörker. Bland våra samarbeten finns både mer etablerade konstnärer och mindre erkända som förenas av ett uttryck som går i linje med vår säregna estetik. Vi har dessutom handplockat leverantörer som sticker ut från massan och många av dem delar vår mörka underton. Den gemensamma nämnaren är att de på ett eller annat sätt jobbar småskaligt och med ett hållbart och etiskt tänk i sin produktion. Du kan läsa mer om dem här.

 

Hitta till oss 

Vår butik ligger på Högalidsgatan 38 i Hornstull (Södermalm) i Stockholm.


Öppettider:

Torsdag-fredag kl 12-18

Lördag kl 12-16


Avvikande öppettider under sommaren:

24-25 juni: STÄNGT

14-16 juli: STÄNGT