OM OSS

På en snårig stig i den mörka Skandinaviska skogen kan du hitta inspirationen till mycket i vårt sortiment. Knotigt och spretigt, med det morbida och besynnerliga ständigt närvarande, vill vi erbjuda kläder och accessoarer för dig som dras till det okända.

Ve & fasa drivs av oss, Anna och Amanda, och skapades ur passionen för det obskyra och tron på jämställdhet. Utöver veganismen delar vi intresset för makaber konst och udda föremål. Anna är konstvetare i grunden och står för det kreativa arbetet. Amanda har läst både beteendevetenskap och hållbarhetsstudier på universitetet. Hon sköter det administrativa och är Ve & fasas egen idéspruta.


  

 

Modeindustrin är en av världens största och smutsigaste industrier, textilarbetarna lever på slavlöner och jorden tar stryk. Därför strävar vi efter att driva Ve & fasa på ett sätt som inte går ut på att ryggradslöst utnyttja människor och som fortsätter att förpesta vår planet. Ord som ”etisk produktion”, ”hållbara material” och ”återanvändning” sätter därför grunden för vårt utbud. 

Vårt eget sortiment är stadigt förankrat i vår värdegrund och visionen är en plattform som obehindrat rör sig mellan skapande och mörker. Bland våra samarbeten finns både mer etablerade konstnärer och mindre erkända som förenas av ett uttryck som går i linje med vår säregna estetik. Vi har dessutom handplockat leverantörer som sticker ut från massan och många av dem delar vår mörka underton. Den gemensamma nämnaren är att de på ett eller annat sätt jobbar småskaligt och med ett hållbart och etiskt tänk i sin produktion. Du kan läsa mer om dem här.

 

BUTIK I STOCKHOLM

Via vår webbshop kan du handla vart du vill i hela Sverige och vill du besöka oss så är du välkommen till vår butik i Hornstull på Södermalm i Stockholm. Det är en liten lokal i äkta Ve & fasa-anda och vi har öppet torsdag - fredag kl 12-18 samt lördag kl 12-16. Här kan du handla på plats eller hämta upp dina produkter som du beställt på hemsidan. Håll gärna koll på våra sociala medier inför ditt besök då det i sällsynta fall kan förekomma ändringar i våra öppettider. 


  


Öppettider:

Torsdag - fredag kl 12-18

Lördag kl 12-16


Avvikande öppettider 2023:

KRISTIHIMMELSFÄRD

Torsdag 18 maj: 12-16

Fredag 19 maj: 12-16

Lördag 20 maj: 12-16


MIDSOMMAR

Torsdag 22 juni: 12-18

Fredag 23 juni: STÄNGT

Lördag 24 juni: STÄNGT


GEFLE METAL

Torsdag 13 juli: STÄNGT

Fredag 14 juli: STÄNGT

Lördag 15 juli: STÄNGT


Adress: 

Högalidsgatan 38

117 30 Stockholm


Hitta hit:

Butiken ligger 5 minuters promenad från tunnelbanan. Åk röd tunnelbana till Hornstull och ta uppgång mot Hornstulls centrum,  gå norrut på Långholmsgatan i 200 m. Ta höger in på Högalidsgatan och gå 300 m, butiken ligger på vänster sida. Brutalt välkommen!