OM OSS

På en snårig stig i den mörka Skandinaviska skogen kan du hitta inspirationen till mycket i vårt sortiment. Knotigt och spretigt, med det morbida och besynnerliga ständigt närvarande, vill vi erbjuda kläder och accessoarer för dig som dras till det okända.

Ve & fasa drivs av oss, Anna och Amanda, och skapades ur passionen för det obskyra och tron på jämställdhet. Utöver veganismen delar vi intresset för makaber konst och udda föremål. Anna är konstvetare i grunden och står för det kreativa arbetet. Amanda har läst både beteendevetenskap och hållbarhetsstudier på universitetet. Hon sköter det administrativa och är Ve & fasas egen idéspruta.


  

 

Modeindustrin är en av världens största och smutsigaste industrier, textilarbetarna lever på slavlöner och jorden tar stryk. Därför strävar vi efter att driva Ve & fasa på ett sätt som inte går ut på att ryggradslöst utnyttja människor och som fortsätter att förpesta vår planet. Ord som ”etisk produktion”, ”hållbara material” och ”återanvändning” sätter därför grunden för vårt utbud. 

Vårt eget sortiment är stadigt förankrat i vår värdegrund och visionen är en plattform som obehindrat rör sig mellan skapande och mörker. Bland våra samarbeten finns både mer etablerade konstnärer och mindre erkända som förenas av ett uttryck som går i linje med vår säregna estetik. Vi har dessutom handplockat leverantörer som sticker ut från massan och många av dem delar vår mörka underton. Den gemensamma nämnaren är att de på ett eller annat sätt jobbar småskaligt och med ett hållbart och etiskt tänk i sin produktion. Du kan läsa mer om dem här.

 

BUTIK I STOCKHOLM

Via vår webbshop kan du handla vart du vill i hela Sverige och vill du besöka oss så är du välkommen till vår butik vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Det är en källarlokal i äkta Ve & fasa-anda och vi har öppet torsdag - fredag kl 12-18 samt lördag kl 12-16. Här kan du handla på plats eller hämta upp dina produkter som du beställt på hemsidan. Håll gärna koll på våra sociala medier inför ditt besök då det i sällsynta fall kan förekomma ändringar i våra öppettider. 


  


Öppettider

Torsdag kl 12-18

Fredag kl 12-18

Lördag kl 12-16


Avvikande öppettider 2024

Torsdag 9 maj: 12-16

Fredag 10 maj: 12-16

Lördag 11 maj: 12-16


Torsdag 6 juni: 12-16

Fredag 7 juni: 12-18

Lördag 8 juni: 12-16


Torsdag 20 juni: 12-18

Fredag 21 juni: STÄNGT

Lördag 22 juni: STÄNGT


Adress

Brännkyrkagatan 30

118 22 Stockholm


Hitta hit

Butiken ligger 3 minuters promenad från tunnelbanan. Åk röd tunnelbana till Mariatorget och ta uppgången mot torget. Gå norrut på Swedenborgsgatan ca 150 m till Hornsgatan och upp för backen mot Mariaberget på Blecktornsgränd. Butiken ligger en trappa ned på vänster sida, välkommen förbi!