Dracula solid parfym

  • 549 kr

I lager
Dela

DARK TALES 

Greve Dracula är en världskänd vampyr och huvudantagonist i Bram Stokers roman "Dracula" skriven 1897. Dracula var inspirerad av en verklig historisk figur - Vlad III Tepes (Vlad the Impaler), även känd som Dracul, från medeltida rumänska - "drake ". Vlad fick sitt smeknamn efter sin far genom att gå med i Drakorden och var härskare över det medeltida furstendömet Wallachia. Hans metoder i kriget mot turkarna var så hänsynslösa att människor började berätta historier om hans ohörda grymhet och blodtörst, som senare förbannade honom till en vampyrfabel. 


Dracula är en handgjord, vegansk solid parfym tillverkad av naturliga ingredienser med sojavax och sheasmör som bas. Det är en djup parfym med blommig bris av en trädgård om natten, avrundad med kryddig underton av styrax och benzoin. Doften förtrollar, precis som greve Dracula, och sprider sina mysterier. 


• Toppnoter: svartpeppar, basilika, grapefrukt

• Mittnoter: rhododendron, ros, magnolia

• Basnoter: styrax, benzoin, cistus


Beroende på vilka oljor som används kommer färgen på den solida parfymen att skilja sig från ljusgul till mörkbrun. Håll den gärna borta från direkta solstrålar och andra värmekällor för att förhindra att vaxet smälter. Men även om det händer så kommer doften att få sin hårda form igen och se slät ut på grund av dess högkvalitativa ingredienser.