Marquis de Sade

  • 249 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Klicka på "bevaka produkt" så mailar vi dig när den kommer in igen. 

Dela

DARK TALES 

Donatien Alphonse François de Sade (1740-1814), mest känd som "Marquis de Sade", var en fransk aristokrat, politiker, författare och filosof. Han var en förespråkare för idén om absolut frihet som inte skulle begränsas av moral, religion eller lag. Ordet "sadist" är uppkallat efter de Sade och myntades av Richard von Krafft-Ebing 1886. Det menas att uppleva njutning av någon annan människas eller djurs lidande.

De Sade levde under turbulenta tider i Frankrike och kunde inte sprida sina politiska eller filosofiska idéer fritt utan risken att halshuggas av den franska revolutionen. Därför, under masken av erotiska romaner, förde han djup livssyn till allmänheten, som numera har glömts bort och kvar finns en bråkdel av hans namn. 


Marquis de Sade är en handgjord, vegansk doftolja tillverkad av naturliga ingredienser med druvkärneolja som bas. Denna doft är levande och söt med kokos och vanilj som fängslar och förför, följt av mejram som gör den kryddig och djup. Den kommer i en silverfärgad cylinderbehållare med en roll-on applikator för enkel användning. 

• Toppnoter: vinduvor, mandarin

• Mittnoter: mejram, kaprifol, gardenia

• Basnoter: vanilj, kokos, söt agarträ