NYHET! Sweeney Todd

  • 249 kr

I lager.

DARK TALES

Sweeney Todd är en fiktiv karaktär med ett tragiskt öde som först framträdde som en central negativ karaktär i den viktorianska novellen "The String of Pearls" (1846–47). Debatterna om huruvida han existerade eller inte pågår fortfarande.

Enligt den ursprungliga versionen av legenden var Todd en frisör som dödade sina kunder. Han tryckte på en hemlig spak vilket öppnade en lucka under stolen där offret föll ner i källaren och bröt nacken. I andra tolkningar skar Todd först offrets hals och dumpade sedan kroppen i källaren med hjälp av en lucka. Hans medbrottsling Lovett hjälpte honom att bli av med kropparna genom att baka köttpajer av offren. Sweeney Todds frisörsalong låg på 186 Fleet Street, om du vill  få till ett besök. 


Sweeney Todd är en handgjord, vegansk doftolja tillverkad av naturliga ingredienser med druvkärneolja som bas. Doften är främst tung, skapad med dominans av basnoter och balanserad av Mr Todds bitterhet. Den kommer i en silverfärgad cylinderbehållare med en roll-on applikator för enkel användning. 

• Toppnoter: pomerans

• Mittnoter: choklad, kaffe, kaprifol

• Basnoter: ekmossa, styrax, vanilj