Some Kind of Mushroom halsband

  • 1 500 kr

I lager
Dela

NAOMI NOWAK

Halsband tillverkat i återvunnet silver föreställande en svamp. Berlocken är ca 4 cm och kommer tillsammans med en kedja i 925 sterling silver. 

Att kliva in i en cirkel av svampar är en uråldrig tradition som kan betyda att en förs till andra platser. Tid och rum följer inte våra lagar utan en dag kan du komma tillbaka och upptäcka att hundra år har passerat. Svampar har länge används inom shamanism över hela världen. 

Utseendet på detta smycke är inspirerad av både ätbara, medicinska, magiska och giftiga svampsorter och har ingen exakt motsvarighet i den naturliga världen. Berlocken är helt 3-dimensionell och kan bäras på båda sidorna utåt, var och en har lite olika vinkel och utseende.


Alla Naomi Nowaks smycken är handskulpterade, främst i vax och lera men även med element som trä och funna växtdelar. De är gjutna i återvunnet silver och hon använder sig av en teknik som kallas "förlorad form". Smyckena kommer med en kedja som köpts in second hand och varierar därför något i längd och utförande.