Torch Crown halsband

  • 1 700 kr

I lager
Dela

NAOMI NOWAK

Halsband tillverkat i återvunnet silver föreställande en brinnande fackla med en sten i rå kvarts. Kristallen har plockats etiskt och småskaligt utan att stödja gruvnäring eller sprängning. Smycket kommer tillsammans med en kedja i 925 sterling silver och själva berlocken är ca 6 cm. 

Facklan förekommer bland annat tillsammans med Baphomet och står för intelligensens flamma, vilken sägs föra in ljuset av universell balans i världen. Staven i samma symbol, står för det eviga livet som segrar över den förgängliga och materiella världen. 

"Intelligensens fackla som brinner mellan hornen är det magiska ljuset av universell jämvikt; det är också den typ av själ som är upphöjd över materien, när lågan klyver vid facklan." - Eliphas Lévi


Alla Naomi Nowaks smycken är handskulpterade, främst i vax och lera men även med element som trä och funna växtdelar. De är gjutna i återvunnet silver och hon använder sig av en teknik som kallas "förlorad form". Smyckena kommer med en kedja som köpts in second hand och varierar därför något i längd och utförande.